Studiile realizate cu privire la importanta invatarii in procesul de dezvoltare a creierului in cei dintai ani de viata au ajuns la concluzia ca, cu cat limbile straine sunt invatate mai devreme, cu atat este mai bine pentru copii. Acest lucru este cu atat mai important daca se doreste ca nivelul de cunostinte in limba straina sa fie mai avansat. Specialistii spun ca cei mici pot incepe studiul limbii straine inca din momentul in care incep sa foloseasca limba materna. Practic, ei pot sa le invete pe amandoua in mod paralel.

Cea mai ceruta limba straina din ziua de azi este, fara doar si poate, engleza. Este cea dintai limba internationala si este cea mai vorbita limba straina in 19 din cele 25 de state membre UE, unde nu este o limba oficiala.

Ca sa fie invatata cat mai corect si mai intens, este recomandat ca parintii sa isi dea copiii la cursuri acreditate de limba engleza inca de la o varsta frageda. Copiii au capacitatea de a inmagazina cunostinte si informatii mult mai usor in primii 4 ani de viata, conform numeroaselor cercetari efectuate in ultimul deceniu. Asadar, unui copil ii este mult mai usor sa asimileze cuvinte intr-o limba straina decat unui adult.

Care este varsta la care copiii pot fi dati la cursuri de limba engleza?

Opinia populara conform careia copiii ar trebui sa fie dati la cursuri de limbi straine abia dupa ce au invatat sa citeasca si sa scrie in propria limba nu este foarte adevarata. Nu este obligatoriu ca cei mici sa inceapa sa invete cuvinte in limba engleza abia cand ajung pe bancile scolii. Inceperea acestui proces poate sa inceapa (si este chiar mai indicat) la varsta de 3-4 ani. Nu este o necesitate ca cei mici sa stie sa citeasca si sa scrie pentru a putea memora cuvinte si expresii in limba engleza. La aceasta varsta, ei sunt extrem de receptivi si asimileaza informatiile cu o usurinta fantastica, calitati care le sunt de mare folos in studierea limbii engleze.

In plus, cu cat vor incepe mai devreme studiul limbii engleze, cu atat le va fi mai usor in scoala sa treaca prin aceasta materie.

Un răspuns

  1. Si noi am observat ca cei mici sunt mult mai dezinvolti si invata mai repede engleza daca au avut contact cu aceasta limba inca de la varste fragede (2-3 ani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *