Cursuri de limbi străine. Profesori nativi. O investiție distractivă și rapidă în viitorul tău!

The Clubhouse

Educația internațională. Competențe pentru secolul XXI. O abordare unică a învățării.

Viitorii lideri mondiali nu se nasc, ci se fac.

Viziunea noastră este de a oferi tuturor elevilor, indiferent de vârstă, origine sau circumstanțe personale, acces la o educație internațională și la abilitățile de comunicare ale secolului XXI necesare pentru a deveni cetățenii globali ai viitorului.

Vrem ca studenții noștri să iasă în evidență și de aceea, pe lângă lecțiile de engleză, oferim acum o serie întreagă de programe lingvistice noi cu profesori nativi internaționali, folosind metode și materiale unice pe care nu le veți găsi nicăieri altundeva!

Dezvoltare Personală & Profesională

Competențe umane QI pentru secolul XXI

Având în vedere ascensiunea inteligenței artificiale și realitatea că IA va continua să înlocuiască multe locuri de muncă, Forumul Economic Mondial estimează că 65% dintre copiii care intră acum în școala primară vor ajunge să lucreze în locuri de muncă care nu există încă.

Nu există nicio îndoială că tehnologia se mișcă cu viteza fulgerului și, odată cu aceasta, se schimbă și meseriile. Dar, după cum arată lista din 2016 a Forumului Economic Mondial privind competențele secolului XXI, tehnologia nu poate înlocui creativitatea și gândirea critică. Nu poate înlocui compasiunea, leadershipul și adaptabilitatea. De asemenea, nu poate înlocui autogestionarea, rezolvarea problemelor sau inteligența emoțională.

Aceste abilități sunt adesea denumite „competențe transversale”, dar la Native English School ne place să le numim abilități umane QI (pronunțat „cheie”) și, la fel cum IQ-ul unei persoane este important, aceste abilități QI vor deveni vitale pentru a asigura locurile de muncă de top ale viitorului – un viitor în care se estimează că 85 de milioane de locuri de muncă vor fi înlocuite și 95 de milioane de noi locuri de muncă vor apărea, care sunt mai adaptate la noua diviziune a muncii între abilitățile umane, mașini și algoritmi.

Cursul nostru de Competențe Umane QI pentru secolul XXI se concentrează pe cele mai importante 10 „competențe transversale”, așa cum au fost identificate de Forumul Economic Mondial. Este un curs practic scurt, de 10 luni, în cadrul căruia, în fiecare lună, studenții vor învăța elementele de bază ale unei noi competențe, iar la finalul cursului, studenții vor fi înarmați cu un set de competențe transversale transferabile și utilizabile, care îi vor face să iasă în evidență.

Ce vor învăța studenții la acest curs:

Managementul stresului și agilitate mentală – Învățați despre diferitele tipuri de stres, învățați să le identificați, învățați cum să faceți față situațiilor stresante și să beneficiați de ele

Continuous learning – Identify different types of learning, create personal development plan, go through a personal SWOT analysis

Leadership și impact social – Descoperiți noțiunea de leadership, aflați care sunt tipurile de leadership și cum poate fi benefic pentru dumneavoastră și pentru cei din jurul dumneavoastră. Discutați despre leadership în afaceri, discutați despre afaceri responsabile cu un impact social pozitiv

Comunicare interculturală – Identificarea noțiunii de cultură, lista de verificare a comunicării interculturale, studii de caz, studii practice, învățați să stăpâniți comunicarea interculturală : ce trebuie și ce nu trebuie să faceți

Gândire critică – Învățați să procesați diferite tipuri de informații, să vă adaptați la mediul în schimbare rapidă, să veniți cu idei noi și cu un nou plan de acțiune.

Creativitate, originalitate și inițiativă – Cum să-ți stimulezi creativitatea, să descoperi ce se află în calea gândirii tale creative, să înveți modalități de a depăși aceste obstacole în calea creativității

Competențe de rezolvare a problemelor – Introducerea etapelor procesului de rezolvare a problemelor, identificarea diferitelor strategii de rezolvare a problemelor, studii de caz practice

Inteligența emoțională – Descoperă noțiunea de inteligență emoțională, află cum să-ți dezvolți inteligența emoțională, învață să-ți înțelegi sentimentele și emoțiile, să fii mai empatic cu cei din jur

Competențe de vorbire în public – Învățați ce vă ajută să fiți un vorbitor public încrezător, tehnici, exersați vorbirea în public, creșteți încrederea în sine

Abilități de negociere – Tehnici practice de negociere, descoperiți modalități de a avea strategii de negociere de succes

Vârste: 12+ ani

Durata: 2 ore pe săptămână timp de 10 luni

Limba de predare: Engleză

Preț: 60 lei plus TVA pe oră

Dimensiunea clasei: 10 studenți


Orele de curs:
Diferite ore disponibile

Jurnalism documentar/Studii cinematografice

Bine ați venit în lumea fascinantă și puternică a studiului filmului documentar! Acest club vă va familiariza cu oportunitățile diverse și dinamice ale producției de filme de non-ficțiune. În următoarele trei luni, cu cursuri bisăptămânale, vom porni într-o călătorie care vă va introduce în conceptele fundamentale ale filmului documentar și vă va permite să explorați și să vă creați propriile documentare de scurt metraj.

Sesiunile noastre, fiecare cu o durată de două ore, sunt concepute pentru a fi accesibile și atractive pentru toți, indiferent de cunoștințele sau experiența anterioară în domeniul documentar. Veți pătrunde în istoria filmelor documentare, veți înțelege rolul lor în formarea opiniei publice și a schimbărilor sociale și veți învăța despre diverse tehnici de realizare a filmelor și stiluri narative care fac din documentare un mijloc puternic de povestire.

Cursurile noastre sunt structurate astfel încât să fie interactive și practice. În prima jumătate a cursului, vom explora originile și evoluția filmelor documentare, vom studia documentare de referință și vom analiza tehnicile folosite de regizori renumiți. Această bază teoretică va fi completată de ateliere de lucru practice, în cadrul cărora veți învăța elementele de bază ale filmului documentar, inclusiv cercetarea, scenariul, filmarea și editarea.

În a doua jumătate, veți lucra la crearea propriului documentar de scurt metraj, primind îndrumare și feedback pe tot parcursul procesului. Adăugând o dimensiune unică clubului, lectori invitați din scena vibrantă a documentarului din România vor oferi informații neprețuite și o perspectivă din interior asupra acestei meserii.

Acest club nu este doar o oportunitate de a învăța despre documentare, ci și de a experimenta emoția de a da viață poveștilor naturale și locale prin intermediul obiectivului tău. Fie că sunteți un regizor aspirant, un pasionat de povești sau pur și simplu curios de lumea filmului de non-ficțiune, acest club vă va îmbogăți înțelegerea și aprecierea acestei forme de artă influente. Vino alături de noi pentru a-ți debloca potențialul de povestitor și agent al schimbării, contribuind cu perspectiva ta unică la lumea filmului documentar!

Despre profesor

Steve, cetățean britanic/american, absolvent al Universității din Connecticut, deține un master în studii media și un master în teoria media. Steve a fost jurnalist și creator de conținut pentru numeroase platforme media fizice și digitale. A fost co-lansator al site-ului de film independent Indiewood/HollyWoodn’t și este directorul editorial al importantei platforme de film documentar Modern Times Review. Modern Times Review are colaborări media cu cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa. De asemenea, a vorbit și a predat critică de film la Festivalul Internațional de Film Documentar Ji.hlava (CZ) și la Centrul de Documentare din Tașkent, și a făcut parte din juriul Astra Film Festival, ZagrebDox și altele. Steve este, de asemenea, un jurnalist independent, ale cărui articole despre documentare au apărut pentru Institute of Documentary Film, Dok.revue și Films in Frame.

Pe lângă filmul documentar, Steve este, de asemenea, un jurnalist muzical, specializat în viața de noapte și hip-hop. În prezent, conduce redacții la Control Club din București și la Radio Black Rhino. Scrierile sale despre muzică au apărut în întreaga lume pentru reviste precum Magnetic Magazine, Crack Magazine, Taiwan Beats, The Wire și multe altele.

Vârste:11-15 ani, 16 – 20 ani și 21+ ani

Durata: 2 ore bisăptămânal timp de 3 luni

Limba de predare: Engleză

Preț: 60 lei plus TVA pe oră

Dimensiunea clasei: max 10 studenți


Orele de curs:
Marți, orele 19:00-21:00 (16-20 de ani), joi, orele 16:30-18:30 (11-15 ani) sau joi, orele 19:00-21:00 (21+ ani).

Scriere creativă

Scrierea creativă înseamnă să te dedici și să îți lași imaginația să vorbească prin intermediul hârtiei!

Sesiunile de scriere creativă vor avea loc de două ori pe săptămână și fiecare sesiune va dura 2 ore. Scopul acestui club este de a inspira elevii care au un talent pentru scris și care doresc să își îmbunătățească limba engleză!

De la învățarea despre mecanismele de povestire până la scrierea propriei nuvele până la sfârșitul anului, elevii vor avea ocazia de a-și îmbogăți stilul de scriere și de a asculta feedback de la autoarea publicată, Suzanne, care a scris „Le Conflit” în 2020.

Despre profesor

Profesoara Suzanne este un profesor bilingv cu peste 5 ani de experiență. Născută dintr-o fuziune vibrantă de rădăcini franceze și irlandeze, Suzanne deține un master în rezolvarea conflictelor de la Universitatea din Essex și o diplomă în drept de la Universitatea de Drept din Londra.

Suzanne și-a început cariera de profesor în domeniul învățământului online, unde a predat politica engleză și franceza. Pasiunea ei pentru promovarea comunicării a dus-o în România, unde își împărtășește expertiza lingvistică atât în franceză, cât și în engleză, elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 50+.

Dincolo de sala de clasă, Suzanne este scriitoare, colaboratoare la diverse reviste și vorbitoare publică. De asemenea, este mândră să fie ambasador al renumitului gigant american Goodera.

Vârste:10-17 ani

Durata: Sesiune de 2 ore pe săptămână timp de 6 luni

Limba de predare: Engleză

Preț: 60 lei plus TVA pe oră

Dimensiunea clasei: max 10 studenți


Orele de curs:
Sâmbătă 12:30-14:30

Public Speaking & Debate (curs combinat sau individual)

Clubul de dezbateri și vorbire în public vă va oferi abilitatea de a vorbi cu oricine, de a câștiga încredere atunci când vă prezentați ideile în public și vă va ajuta să vă dezvoltați elocvența.

Aceste sesiuni se desfășoară în limba engleză, pentru a-i ajuta, de asemenea, pe studenți să își îmbunătățească competențele lingvistice și să obțină un avantaj competitiv într-o lume în care comunicarea și carisma sunt vitale.

Elevii vor învăța cum să elaboreze un discurs în limba engleză, care sunt cele mai bune modalități de a-l rosti și ce face ca anumite celebrități să fie oratori incredibili.

Elevii se pot aștepta, de asemenea, la sesiuni de dezbateri în cadrul cărora li se va cere să își susțină opiniile în fața unui adversar, pentru a le măsura progresul și nivelul de încredere.

Acest club este distractiv, provoacă la reflecție, ajută la dezvoltarea abilităților de gândire critică, iar activitățile sunt prezentate de câștigătoarea concursului Essex Eloquence Contest 2021, Suzanne Latre.

Vă rugăm să rețineți că acest curs poate fi urmat ca un curs combinat sau ca un curs individual independent. Sesiunile de dezbateri vor avea loc o dată pe săptămână, timp de 2 ore, iar sesiunile de Public Speaking vor avea loc tot o dată pe săptămână, ca o sesiune separată de 2 ore.

Până la sfârșitul cursului, școala va organiza un concurs de discursuri și dezbateri publice, în cadrul căruia fiecare participant va fi filmat pentru a păstra o înregistrare a discursurilor/dezbaterilor sale emoționante, interesante și uneori hilare.

Despre profesor

Profesoara Suzanne este un profesor bilingv cu peste 5 ani de experiență. Născută dintr-o fuziune vibrantă de rădăcini franceze și irlandeze, Suzanne deține un master în rezolvarea conflictelor de la Universitatea din Essex și o diplomă în drept de la Universitatea de Drept din Londra.

Suzanne și-a început cariera de profesor în domeniul învățământului online, unde a predat politica engleză și franceza. Pasiunea ei pentru promovarea comunicării a dus-o în România, unde își împărtășește expertiza lingvistică atât în franceză, cât și în engleză, elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 50+.

Dincolo de sala de clasă, Suzanne este scriitoare, colaboratoare la diverse reviste și vorbitoare publică. De asemenea, este mândră să fie ambasador al renumitului gigant american Goodera.

Vârste:10-17 ani

Durata: Curs combinat – Public Speaking & Debate: 4 ore pe săptămână timp de 6 luni sau 2 ore pe săptămână timp de 12 luni / Curs independent – Public Speaking sau Debate: 2 ore pe săptămână timp de 6 luni.

Limba de predare: Engleză

Preț: 60 lei plus TVA pe oră

Dimensiunea clasei: max 10 studenți

Orele de curs:  Public Speaking: Sâmbătă 10-12pm, Dezbatere: Duminică 10-12pm

Curs de conectare a abilităților de comunicare (Programul de învățare social-emoțională)

Îmbinând perspective din coaching, psihoterapie și experiențe interculturale, participanții vor dezvolta abilitățile necesare pentru o comunicare eficientă, rezolvarea conflictelor și capacitatea de a construi conexiuni armonioase în diverse medii culturale.

Sesiunile sunt concepute pentru a oferi o explorare în profunzime și o aplicare practică a tehnicilor de comunicare, cu suficient timp pentru reflecție.

Acest curs de 10 săptămâni este potrivit pentru adolescenți și adulți, precum și pentru părinții care doresc să învețe modalități noi și îmbucurătoare de a relaționa cu copiii lor.

Există multe beneficii pentru elevii care participă la acest program, iar mai jos enumerăm câteva dintre rezultatele potențiale:

– Abilități de comunicare îmbunătățite
– Abilitatea de a construi relații bazate pe onestitate
– Promovarea conexiunii acolo unde acest lucru este important pentru noi
– Strategii de transformare a conflictelor
– Învățarea socială emoțională
– Creștere personală și profesională, printr-o conștientizare extinsă și prin principii și practici învățate

Vârste: 13-17 ani, 18+ ani și grupuri de părinți

Durata: 2 ore pe săptămână, timp de 10 săptămâni.

Limba de predare: Engleză

Preț: 50 lei plus TVA pe oră

Dimensiunea clasei: max 15 studenți

Orele de curs: diferite ore de curs disponibile în timpul zilei și seara

Clubul Dungeons and Dragons

Clubul Dungeons and DragonsClubul Dungeons and Dragons este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți abilitățile de limba engleză și de a învăța vocabular nou într-un mod distractiv, imaginativ și colaborativ.

Alătură-te unui grup de alți aventurieri și explorează o lume fantastică în care inteligența ta, abilitățile tale în limba engleză (și câteva zaruri…) îți vor decide soarta!

Fie că ești un fan al mediilor fantastice precum Baldur’s Gate, Critical Role, Game of Thrones sau The Lord of the Rings, fie că ești pur și simplu o persoană deschisă la minte care iubește să joace jocuri, vei găsi ceva de care să te bucuri în cel mai mare joc de rol din lume!

Deci, ce este Dungeons & Dragons? Pe scurt, Dungeons & Dragons este o poveste interactivă într-un joc de rol structurat, dar deschis. Jucătorii se adună împreună într-o cameră pentru a lua parte la o aventură imaginară, în care un jucător joacă rolul de Dungeon Master (povestitorul principal și arbitrul), iar ceilalți controlează fiecare un singur personaj, reprezentând un individ într-un cadru fictiv care implică adesea explorarea castelelor sau a temnițelor, înfrângerea monștrilor și descoperirea de comori.

Există multe beneficii ale jocului Dungeons & Dragon, iar mai jos enumerăm câteva dintre cele mai importante:

 • Creșterea conștiinței de sine, a abilităților de relaționare și a conștiinței sociale.
 • Îmbunătățirea abilităților de autogestionare și de luare a deciziilor.
 • Creșterea stimei de sine și a încrederii.
 • Capacitatea de a te exprima pe tine și nevoile tale.
 • Îmbunătățirea abilităților sociale – poate duce la prietenii mai puternice și la îmbunătățirea abilităților de comunicare atât în joc, cât și în afara acestuia.
 • Abilități mai puternice de gândire creativă și de rezolvare a problemelor.
 • Oferă un sentiment de comunitate și de apartenență.
 • Dezvoltă capacitatea de sinteză a informațiilor.
 • Dezvoltă abilitățile de lucru în echipă și de creativitate în grup.
 • Dezvoltă abilitățile de povestire
 • Dezvoltă multe dintre competențele umane ale secolului XXI, cum ar fi gândirea critică, abilitățile de conducere, gândirea de ordin superior, strategia și competiția.

 

Despre profesor

Profesorul Ben este un profesor de engleză și un Dungeon Master experimentat din Londra, Anglia. Ben are ani de experiență în predarea limbii engleze la școli internaționale din întreaga lume, predând anterior în Marea Britanie, Dubai și Abu Dhabi, iar acum în România.

Ben este foarte entuziasmat să împărtășească pasiunea sa pentru Dungeons & Dragons cu oameni noi, ajutându-i să își îmbunătățească limba engleză pe parcurs prin intermediul acestui joc de aventură și fantezie.

Vârste: 13-17 ani

Niveluri: De la începător la avansat

Durata: 2 ședințe o dată pe săptămână

Preț: 50 lei plus TVA pe oră

Dimensiunea clasei: max 10 studenți

Orele de curs: Vineri: 5-7pm

Clubul Boardgaming

Clubul BoardgamingClubul Boardgaming Club este o modalitate excelentă pentru părinți de a-și scoate „jucătorii” de pe electronice și de a-i face să se distreze cu alți copii care împărtășesc dragostea pentru toate jocurile de noroc!

În fiecare săptămână, jucătorii se vor întâlni și vor juca o varietate de jocuri de societate, inclusiv jocuri de societate tradiționale, jocuri de cărți, puzzle-uri și jocuri de rol. Nu este necesară nicio experiență anterioară – scopul este de a oferi copiilor comunitatea de a se întâlni, de a se juca și de a concura la jocuri de masă, jocuri de societate sau jocuri de cărți, în timp ce își îmbunătățesc cunoștințele de limba engleză!
În cadrul unei întâlniri tipice, vor exista diverse mese de joc în întreaga sală, jucătorii vor fi împărțiți în grupuri mici de 3 sau 4 jucători, regulile fiecărui joc vor fi explicate în mod clar, iar stațiile de joc vor fi rotite astfel încât toată lumea să aibă șansa de a juca fiecare joc.

Există multe beneficii ale unui club de boardgaming, iar mai jos le evidențiem pe cele mai importante:

 • exersarea interacțiunilor sociale (învățarea social-emoțională) – tratarea cu amabilitate a celorlalți, așteptarea rândului, păstrarea calmului sub presiune (gestionarea stresului), gestionarea emoțiilor dificile (sentimente de eșec sau de exaltare), lucrul în echipă etc.
 • Îmbunătățește gândirea critică / rezolvarea problemelor / abilitățile de conducere.
 • Dezvoltă o gândire de ordin superior – analizând mai multe modalități de rezolvare a unei probleme.
 • Formarea de alianțe – să se ajute unii pe alții, în loc să fie pur și simplu înfruntați pentru a câștiga.
 • Stimulează creativitatea și inițiativa.
 • Strategie, concurență și abilități de negociere.

 

Despre profesor

Profesoara Suzanne este un profesor bilingv cu peste 5 ani de experiență. Născută dintr-o fuziune vibrantă de rădăcini franceze și irlandeze, Suzanne deține un master în rezolvarea conflictelor de la Universitatea din Essex și o diplomă în drept de la Universitatea de Drept din Londra.

Suzanne și-a început cariera de profesor în domeniul învățământului online, unde a predat politica engleză și franceza. Pasiunea ei pentru promovarea comunicării a dus-o în România, unde își împărtășește expertiza lingvistică atât în franceză, cât și în engleză, elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 50+.

Dincolo de sala de clasă, Suzanne este scriitoare, colaboratoare la diverse reviste și vorbitoare publică. De asemenea, este mândră să fie ambasador al renumitului gigant american Goodera.

Vârste: 9-14 ani

Niveluri: De la începător la avansat

Durata: 2 ședințe o dată pe săptămână

Preț: 40 lei plus TVA pe oră

Dimensiunea clasei: max 16 studenți

Orele de curs: Vineri: 4-6pm