1. Îmbrățișări și pupici de noapte bună

– Destul de comun, într-adevăr, dar această activitate s-a situat în partea de sus a listei atunci când copiii au fost întrebați ce-i face să se simtă iubiți. Fiecare dintre copii are propriul său ritual pentru petrecerea timpului înainte de culcare, dar pupicii și îmbrățișările rămân aceleași. Doar câteva ritualuri minore pot alcătui o fundație solidă pentru sentimente.

  1. Ajută-i să-și curețe încăperea atunci când e foarte murdară

– Da, trebuie să învețe să-și curețe după ei înșiși, dar câteodată nu-i mai bine să-și facă această activitate în compania noastră?

  1. Adu-le din când în când o gustare la întoarcerea de la cumpărături

– E întotdeauna plăcut să-i încânți pe oameni cu gustări delicioase.

  1. Spune „Da”.

Pune deoparte munca pentru un moment și spune da – „Da, vă voi citi povestea asta. Da, te voi duce în parc. Da, îți pot răspunde la întrebare.”

invata-engleza

  1. Invitați-i să vă ajute la o activitate importantă

– Când îți poți invita copiii să te ajute la o sarcină reală?  Indiferent dacă aceștia te ajută să scrii un post pe blog, să amesteci în supă sau să  speli câinele, atunci când copiii îți cer permisiunea să te ajute cu o sarcină, în cazul în care sarcina este potrivită pentru ei spune „da” și le vei arăta că îi  prețuiești și că sunt capabili, astfel crescându-le încrederea în sine. Puteți găsi chiar și modalități prin care copiii mici pot ajuta cu treburile familiei.

BONUS: Adu-ți acasă puțină bucătărie de la magazinul de produse alimentare – e întotdeauna plăcut să-i încânți pe oameni cu mâncare. Nu trebuie să fie chiar dulce dacă încercați să nu mâncați prea mult zahăr. Cumpărarea ingredientelor la o masă preferată și cerându-le să se alăture gătitului spune: „Te iubesc și îmi place să lucrez cu tine”. 4. Spune Da. Puneți deoparte munca dvs. pentru un moment și spuneți da – Da, vă voi citi povestea asta. Da, te voi împinge pe leagăn. Da, îți pot răspunde la întrebare. 5. Invitați-i să vă ajute cu o activitate importantă – Când vă puteți invita copilul să vă ajute cu o muncă reală? Copii mei au spus că le place să ajute cu lucrurile pe care le știu că contează pentru familia noastră. Indiferent dacă vă ajută să scrieți un post pe blog, să amestecați supa sau să vă spălați câinele, când copiii vă cer să vă ajutați cu o sarcină, să vedeți dacă există o parte din ea puteți spune „da” și veți arăta că vă prețuiți ei și cred că sunt capabili. Puteți găsi modalități prin care și copiii mici pot ajuta cu treburile familiei.

Oamenii diferiți simt dragostea în moduri diferite – ceea ce pare foarte evident, dar pe de altă parte, uneori credem că suntem prinși în modurile noastre personale preferate de a ne arăta iubirea, în loc să arătăm dragostea în modul cel mai potrivit pentru fiecare copil. Deseori spunem „te iubesc”, dar uneori copiii ar dori să li se demonstreze dragostea ajutându-i sau invitându-i să vorbească cu noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *