Desi limba engleza nu are cel mai mare numar de vorbitori nativi din lume, aceasta are cea mai larga atingere a oricarei limbi vorbite astazi. Atat vorbitorii nativi, cat si cei a caror limba secundara este engleza, se gasesc pe fiecare continent, aceasta devenind „lingua franca” in multe domenii, inclusiv in afaceri, politica, stiinta, tehnologie si divertisment.

Engleza este limba de comunicare a multor organizatii internationale, cum ar fi NATO si Uniunea Europeana, si este limba publicitatii globale. Este, de asemenea, cel mai utilizat limbaj al internetului, reprezentand mai mult de jumatate din toate site-urile web.

Pentru multi oameni, invatarea limbii engleze este o modalitate de a avea acces la o gama mai larga de informatii, conexiuni si oportunitati.

Importanta limbii engleze este clara.

Istorie – Engleza ca limba globala  

Au fost britanicii care au raspandit pentru prima data engleza pe tot globul prin imperialism, din anii 1600 pana in 1900. Pe masura ce alte tari erau colonizate de britanici, engleza a fost stabilita ca limba de invatamant si de guvernare. In multe cazuri, engleza a servit ca limba comuna,  utila in randul populatiilor cu diferite limbi native. Acest factor a contribuit la supravietuirea limbii engleze in multe locuri, chiar si dupa plecarea britanicilor.

Incepand cu secolul XX, Statele Unite au avut o influenta mai puternica asupra globalizarii limbii engleze. America nu este doar o putere economica majora, ci si sursa unei mari cantitati de cultura si divertisment, atat in muzica, filme, televiziune cat si pe internet. Prin urmare, cunoasterea limbii engleze ofera vorbitorilor non-nativi acces la o cantitate imensa de continut, precum si la o multime de oportunitati pe piata internationala.

Motive pentru studierea limbii engleze

Urmatoarele sunt cateva dintre cele mai comune motive pentru care oamenii de pe tot globul invata engleza.

  1. Persoanele care vorbesc engleza au mai multe oportunitati de munca

Intreprinderile au nevoie de angajati care pot comunica fluent cu partenerii si clientii ce vorbesc limba engleza. in plus, antreprenorii pot accesa o gama mult mai larga de clienti online, folosind limba engleza.

  1. Limba englezaeste limba stiintei si tehnologiei

Vorbitorii de engleza au mai multe oportunitati de a lucra cu altii in aceste domenii si de a impartasi idei si inovatii.

  1. Calatoriile devin mai usoare

Deoarece limba engleza este vorbita ca limba principala sau secundara in atatea tari diferite, este intotdeauna usor sa gasesti vorbitori de engleza, precum si informatii tiparite in engleza, in special la hoteluri si in zonele frecventate de turisti.

  1. Limba englezaofera studentilor acces la informatii si cercetare

Deoarece multe dintre revistele academice de top sunt publicate in limba engleza, studentii si academicienii au nevoie de abilitati puternice de citire si scriere a limbii engleze. Mai mult, pentru ca un studiu de cercetare sau o alta publicatie sa obtina suficienta atentie, ar trebui publicata in limba engleza.

Numarul vorbitorilor de engleza din intreaga lume este in crestere de mai multi ani, iar numarul actual se apropie de 2 miliarde, conform unor estimari. Faptul ca acum atat de multi oameni folosesc engleza ca limba principala  limba indica faptul ca este probabil sa ramana o limba dominanta la nivel mondial in anii urmatori.

3 răspunsuri

  1. Hey there! I simply want to give you a big thumbs up for the excellent information you have here on this post. I am coming back to your website for more soon.

  2. May I simply say what a comfort to discover somebody who genuinely knows what they are talking about over the internet. You actually understand how to bring a problem to light and make it important. More people ought to check this out and understand this side of the story. I cant believe you arent more popular because you surely possess the gift.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *