Mediul online este plin de fel si fel de oferte de cursuri de engleza pentru copii sau adulti, astfel ca nu ai cum sa nu te intrebi de ce aceasta limba este atat de cautata. In randurile de mai jos iti prezentam cateva dintre motivele pentru care cunoasterea limbii engleze este foarte importanta si chiar o necesitate in anumite situatii.

In calatorii. Daca esti pasionat de calatorii, ei bine, pentru a avea parte de experiente cat mai placute pe meleagurile straine vei fi nevoit sa inveti limba engleza, aceasta fiind considerata a fi prima limba oficiala internationala. In mod cert, in tarile straine pe care le vizitezi, esti nevoit sa vorbesti cu personalul hotelului in care esti cazat, cu angajatii centrelor turistice de informare, etc. In astfel de cazuri, chiar si cateva cuvinte in limba engleza iti vor fi extrem de utile. Iar daca vrei sa interactionezi cu localnicii pentru a le cunoaste mai bine cultura, atunci o cunoastere mai profunda a limbii engleze ti-ar fi mai mult decat de ajutor.

La locul de munca. Cu totii ne dorim o cariera cat mai infloritoare si sa avansam cat mai mult in cadrul firmei in care activam. Ei bine, cunoasterea oricarei limbi straine, dar mai ales a limbii engleze, nu numai ca da bine la CV, dar iti va fi extrem de utila, mai ales daca lucrezi intr-o companie internationala, cu angajati din toate colturile lumii. In ziua de azi, nu exista companie internationala care sa nu puna accent pe cunoasterea limbii engleze la un nivel avansat.

Pentru studii universitare. In prezent exista fel si fel de burse cu ajutorul carora studentii romani pot studia in strainatate timp de un semestru sau un an. Pentru a putea face fata cursurilor efectuate in alte tari, trebuie sa cunosti limba engleza. Totodata, mai bine de 80% dintre lucrarile stiintifice, tehnologice sau teoretice importante din intreaga lume sunt publicate in limba engleza.

Pentru a-ti stimula creierul. Ultimul, dar probabil cel mai important avantaj al studierii limbii engleze este acela ca iti stimuleaza creierul. Invatarea unei limbi straine necesita rabdare, abilitati analitice, abilitati sociale si memorie, toate acestea fiind calitati ce iti pot fi de mare ajutor in toate aspectele vietii.

Cu siguranta, motivele enumerate mai sus sunt suficient de puternice pentru a te convinge ca studierea limbii engleze nu poate decat sa iti aduca mari beneficii in ziua de azi. Daca simti ca nu esti suficient de bun in vorbirea sau scrierea acestei limbi sau daca nu o cunosti deloc, iti recomandam sa participi la un curs de engleza cu un profesor nativ britanic pentru a avea parte de toate trucurile pentru a deveni un  as in scris si conversatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *