Examenul Cambridge este un test al competentelor lingvistice, recunoscut la nivel mondial. Mulți dintre copii si adulti ii stiu importanta, insa altii il neglijeaza, considerandu-l inuti.

Daca inca nu esti convins ca este un examen care merita sa fie dat, iata cateva motive care te vor convinge cat este de important.

6 motive pentru a sustine examenul cambridge

  1. Este un examen pe care il poti da la orice varsta. Este destinat atat copiilor, cat si adultilor, validand toate nivelurile de cunostinta a limbii engleze. Este extrem de complex si este gandit in asa fel incat sa poata atesta inclusiv cunostintele mai tehnice de engleza.
  2. Este o motivatie in plus pentru invatarea limbii. Pregatirea pentru Cambridge va dezvolta foarte bine abilitatile de comunicare din viata de zi cu zi. Spre deosebire de alte eamene, parcurgerea cursurilor pentru Cambridge este destul de distractiva si ajuta la asimilarea rapida a informatiilor noi.
  3. Este acreditat CEFR (Common European Framework of Reference for Languages ). Acest lcuru inseamna ca respecta toate standardele lingvistice internationale si ca va fi recunoscut in toata lumea de catre universitati, angajatori, guverne si alte institutii, fie ele publice sau private. Este, practic, o usa deschisa catre viitor. Nu mai putin de 12000 de companii si institutii recunosc oficial acest examen.
  4. Este cel mai popular examen cu recunoastere la nivel mondial. Are o tranditie de peste 100 de ani si an de an se bucura de prezenta a peste 2 milioane de candidati din 130 de tari care vor sa obtina o confirmare a competentelor lor lingvistice.
  5. Poate sa fie sustinut peste tot prin lume. De asemenea, poate sa fie sustinut atat pe calculator, cat si pe hartie, ceea ce inseamna o doza mare de flexibilitate.
  6. Este valabil toata viata. Odata promovat, examenul Cambridge este valabil intreaga viata. Pentru elevii care urmeaza sa sustina o probla lingvistica la bacalaureat sau la capacitate, Cambridge-ul reprezinta nota 10 din oficiu.

Practic, Cambridge-ul este o solutie de testare a cunostintelor de limba engleza, dar si o parghie pentru a obtine un loc de munca bun, pentru a lua note bune la examenele vietii si pentru a avea mai multa incredere in propriile forte.

Din fericire, exista din ce in ce mai multe cursuri destinate promovarii acestui examen, inclusiv cursuri cu profesor nativ, care ajuta extrem de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *