O diploma Cambridge poate sa fie foarte utila atat pentru adulti, cat si pentru copii. Spre exemplu, exista numeroase scoli la care se dau examene in engleza si care pot fi trecute fara probleme cu simpla prezentare a unei diplome Cambridge.

Ce sunt examenele Cambridge pentru copii?

Cambridge Young Learners ( YLE) sunt examene care evalueaza competentele lingvistice ale copiilor cu varste intre 7 si 12 ani. Cu ajutorul acestor examene pot fi echivalate diverse alte examene de competenta lingvistica, ceea ce ii face pe multi parinti sa se gadeasca din timp la o astfel de posibilitate.
Daca ai un copil si vrei sa te asiguri ca are o diploma Cambridge, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre ele.

In primul rand, trebuie sa stii ca sunt impartite pe 3 niveluri: Starters, Movers si Flyers.

Nivelul Starters. Este un nivel mic de dificultate si este ideal pentru copiii intre 7 si 8 ani care au deja o pregatire de aproximativ 100 de ore de limba engleza. Cei care reusesc sa treaca de acest nivel stiu culorile in limba lui Shakespear, pot raspunde la diverse intrebari simple si pot scrie anumite propozitii.

Nivelul Movers. Este un nivel ce se trece dupa aproximativ 175 de ore de engleza si este destinat copiilor de pana in 11 ani. Copiii cu o astfel de diploma pot intelege instructiuni de baza in limba engleza, pot completa diverse formulare simple si pot raspunde la intrebari ceva mai complexe.

Nivelul Flyers. Este nivelul care reflecta faptul ca prichinelul poate sa comunice normal in limba engleza. De regula este atins dupa 250 de ore de curs si presupune ca elevul poate sa spuna povestiri in limba engleza, poate sa recunoasca timpul verbelor si are un vocabular destul de bogat.

Cele 3 examene implica o serie de costuri din partea parintilor, insa merita efortul financiar in conditiile in care pot fi de mare ajutor pentru evolutia copiului.

Sfaturi pentru parinti!

Daca vrei ca trecerea examenelor Cambridge sa se faca mai usor, este bine sa incepi educatia copilului in limba engleza cam o data ce acesta incepe sa vorbeasca. Povestile, jocurile si cantecelele in engleza pot fi o baza excelenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *