In ultima perioada, parintii sunt tot mai interesati sa isi dea copiii la cursuri de limba engleza avand in vedere importanta din ce in ce mai mare a acestei limbi in mai toate aspectele vietii noastre. Iar intrebarea care le trece cel mai des prin cap este urmatoarea “Care este varsta cea mai potrivita pentru inceperea studiului limbii engleze?” Sa fie 4 ani, 7 ani, odata cu inceperea scolii, sau poate fi o varsta mai inaintata, dupa ce copilul invata sa scrie si sa citeasca in limba materna?

Specialistii spun ca in dezvoltarea fiecarui copil exista cateva momente cheie. Copiii incep sa mearga in primul an de viata, deoarece atunci mecanismul biologic intern al lor ii determina sa faca acest lucru. La fel se intampla si cu vorbitul, copiii rostesc primele lor cuvinte atunci cand sunt pregatiti biologic sa o faca. O data ce se dezvolta, copiii deprind toate abilitatile de care au nevoie pe parcursul vietii. Cu toate acestea, daca sunt stimulati, micutii pot sa se dezvolte mai repede decat ceilalti copii de varsta lor.

Chibi Kids, Sports, Chibi, Boy, Ball, Character, Young

Creierul unui copil se dezvolta in functie de cat de des este utilizat. In anii de copilarie, aceasta dezvoltare poate fi stimulata cel mai mult. Prin urmare, nu este de mirare ca exista copii de pana in 7 ani care vorbesc in mod fluent chiar si doua limbi avand in vedere stimulii din jurul lor. Sa luam ca exemplu o familie in care unul dintre parinti este roman, iar celalalt este maghiar. Daca parintii i se adreseaza atat in limba romana, cat si in limba maghiara, copilul va fi capabil sa vorbeasca ambele limbi cursiv pana in primul an de scoala.

Acelasi lucru se intampla si cu invatarea limbii engleze. Chiar daca niciunul dintre parinti nu este vorbitor de limba engleza, micutul poate invata inca din primii sai ani de viata aceasta limba daca este dat la un curs cu un profesor bun. Unii cercetarori au descoperit ca bebelusii pot fi stimulati sa invete limba engleza inca de la varsta de 3 luni, cand incep sa perceapa sunetele si imaginile si sa descopere pe cont propriu lucruri noi. La aceasta varsta frageda, engleza este invatata folosind metode prin stimulare muzicala si fonetica, stimulare neuro-motorie, interactionand cu alti bebelusi de aceeasi varsta si prin limbajul semnelor pentru bebelusi. Extrem de eficiente sunt cantecelele, poeziile si scurtele povestioare rostite in limba engleza celor mici.

Asadar, limba engleza poate fi studiata acasa inca din primele luni de viata. Cu toate acestea, la scolile de specialitate, copiii care doresc sa se inscrie la cursuri de limba engleza trebuie sa aiba varsta de cel putin 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *