Cum motivezi un copil care nu pare sa-si dea interesul pentru scoala? In calitate de parinti, suntem investiti in viata academica a copilului nostru, deoarece stim cat de important este acest aspect pentru viitorul lor. Copiii nostri ar trebui sa fie motivati sa se descurce. La urma urmei, este in interesul lor sa invete si sa aiba rezultate bune. Cu toate acestea, copiii nostri continua sa petreaca mult timp cu prietenii sau in fata calculatorului inainte de a-si desfasura activitatile scolare. scoala este un aspect al vietii care necesita disciplina si munca, iar copiii trebuie sa invete asta. Copilul dumneavoastra trebuie sa cunoasca importanta de a-si face bine pentru el insusi. Nu poate fi fortat. De fapt, daca presati copilul in incercarea de a-l motiva, aproape intotdeauna nu veti face altceva decat sa inrautatiti lucrurile. Cu toate acestea, exista pasi pozitivi pe care ii puteti face pentru a ajuta copilul sa se motiveze, sa aiba rezultate mai bune la scoala. Majoritatea acestor pasi implica infiintarea unei structuri care sa ii permita sa aiba o mai buna disciplina. Aceasta structura imbunatateste sansa copilului de succes si gustul succesului este adesea cel care aduce motivatia.

Fiti pozitivi

Pastrati o relatie cu copilul care este deschisa, respectuoasa si pozitiva. Amintiti-va ca dumneavoastra si copilul dumneavoastra sunteti in aceeasi echipa. Acest lucru va va permite sa fiti influent, este cel mai important instrument pentru parinti. Pedepsirea, mustrarea si amenintarea nu va vor duce nicaieri si va fi in detrimentul relatiei dvs. si al motivatiei finale a copilului. Sentimentele dumneavoastra de anxietate, frustrare si teama sunt normale si de inteles. Dar reactia copiilor dumneavoastra la aceste emotii este ineficienta si face lucrurile sa se inrautateasca.

Intalniti-va cu invatatorul

Daca notele si obiceiurile de lucru ale copilului dvs. nu se ridica asteptarilor, puteti stabili un plan eficient, la o intalnire cu el si cu profesorii sai. Inainte de a veni acasa, copilul trebuie sa se consulte cu profesorul sau, pentru a se asigura ca are toate temele scrise. De asemenea, il puteti intreba in fiecare dimineata pentru a va asigura ca isi aduce temele la scoala.

Odata ce copilul dvs. devine mai bun in a-si gestiona timpul, pentru a-si termina munca si pentru a se organiza, atunci este timpul sa va retrageti. Lasati-l sa o faca singur. Implicati-va doar in cazul in care el are in mod constant o problema.

scoala-sfaturi

Fiti fermi

Vreti sa fiti pozitivi si de ajutor copilului dvs. in acelasi timp, totusi, trebuie sa fiti fermi. Trebuie sa aplicati in mod consecvent regulile pe care le stabiliti. Fiind fermi si consecventi trimite un mesaj copilului dumneavoastra „am incredere ca vei reusi!

A fi ferm inseamna, de asemenea, ca nu va veti  proteja copilul de consecinte. Daca nu respecta regulile pe care le-ati configurat, aplicati consecintele. si nu incercati sa-l protejati de consecintele neindeplinirii muncii sale, chiar daca aceasta inseamna note proaste sau teme nereusite. In ceea ce priveste fermitatea, ramaneti pozitivi. Pentru fiecare interactiune negativa cu copilul dvs., incercati sa creati zece pozitive. Incercati sa puneti accentul pe sprijinirea si incurajarea lui, in loc de ingrijorare. Si nu-i luati personal performanta. Cand incepeti sa credeti ca notele sale sunt o reflectie a dumneavoastra sau a parintilor dumneavoastra asta va face lucrurile sa se inrautateasca.

Pentru toate aceste sfaturi, incepeti din punctul in care va aflati cu copilul dumneavoastra. Adica, in multe cazuri, copilul dvs. poate avea un drum lung de parcurs. si copilului probabil nu-i va placea structura la inceput, dar se va obisnui cu asta. Fiti rabdatori. Nu va asteptati la o imbunatatire peste noapte. Dar nu va subestimati niciodata copilul. Fiti increzatori ca se va imbunatati cu structurile pe care le-ati pus in aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *