Engleza este extrem de importanta in zilele noastre, vorbindu-se peste tot prin lume. Daca vrei sa ai o viata in care sa calatoresti, sa iti gasesti locuri de munca interesante in toata lumea si sa poti descoperi in detaliu tot ceea ce te inconjoara, trebuie sa stii aceasta limba.

Pentru adulti, lucrurile sunt mai complicate, limbile straine fiind ceva mai greu de inusit dupa o anumita varsta.

Pentru copii, insa, totul este foarte simplu. Daca este predata corect, limba engleza poate sa fie insusita imediat de catre orice prichindel. Nu doar vocabularul si gramatica pot sa fie invatate rapid, ci si accentul.

Imagine similară

Cum trebuie sa fie un curs de engleza pentru copii pentru a fi eficient?

  1. Trebuie sa fie structurat pe mai multe grade de dificultate. Exista copii care stiu deja de acasa ceva engleza sau invata la gradinita si la scoala, dar exista si copii care inca nu au intrat in contact cu limba. Tocmai de aceea, este bine sa fie structurat pe mai multe nivele de dificultate, in asa fel incat orice copil sa se poata adapta cu usurinta.
  2. Trebuie sa fie predat de o persoana cu accent britanic. Daca se poate, este bine sa se caute o solutie prin care cursul sa fie predat de un nativ. In felul acesta, copilul va putea sa isi insuseascca si accentul.
  1. Trebuie sa implice multe jocuri si experiente normale. Cele mai bune cursuri de engleza sunt cele care implica joaca. Atata vreme cat copiii au impresia ca se joaca, vor retine mult mai usor cuvinte si reguli.
  1. Trebuie sa implice foarte multe conversatii in afara cursului. Este important sa vorbesti cu copilul in engleza si atunci cand nu este la scoala, deoarece il vei obisnui cu ideea ca trebuie sa cunoasca neaparat aceasta limba pentru a se putea descurca.

 

Foarte multe detalii sunt importante, incepand cu modul de abordare al profesorului, continuand cu timpul alocat limbii engleze si terminand cu jocurile la care se apeleaza.

Uneori, engleza invatata la scoala poate sa fie suficienta pentru un copil care vrea sa invete, insa de cele mai multe ori nu este. Tocmai de aceea, sunt recomandate ceva cursuri extrascolare. Taberele de vare destinate invatarii limbii engleze sunt mai mult decat atractive in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *