Nu este niciun secret in faptul ca limba engleza este cat se poate de utila in prezent si cel mai probabil, va fi din ce in ce mai utila in viitor. O persoana care vorbeste engleza bine si poate sa comunice la fel ca un nativ, are mult mai multe sanse la un loc de munca mai bun, la vacante mai reusite si o educatie mai complexa.

Daca ai un copilas si vrei ca acesta sa invete engleza, fara a simti ca este o povara pentru el, iata cateva sfaturi practice pe care este bine sa le urmezi:

1. Citeste povesti alaturi de el. Este bine sa citesti povesti in engleza alaturi de copilas, in asa fel incat sa asocieze aceasta limba cu un sentiment de confort. Daca alegi sa il trimiti la cursuri de engleza direct, s-ar putea sa perceapa aceste cursuri mai degraba ca pe o obligatie. Poti gasi povesti in engleza peste tot pe internet, care mai  de care mai interesante. Evident, una dintre cerinte este ca tu sa stii engleza.

2. Canta si ai tot felul de alte activitati in engleza. Nu doar cititul ajuta, ci si cantecelele. De asemenea, jocurile in engleza pot fi o solutie cat se poate de buna pentru cei care doresc sa le insufle celor mici placerea de a invata limba lui Shakespear.

3. Trimite-l pe copil la un curs de engleza cu un nativ. Daca ai baza unor cantecele si jocuri in engleza, il poti trimite pe cel mic la un curs, in care profesorul sa vorbeasca nativ. Daca va invata alaturi de alti copii de aceeasi varsta va putea sa isi faca prieteni si sa transforme joaca intr-o sursa extrem de buna de a invata aceasta limba.

Ideea principala este aceea de a nu-l face pe copil sa simta ca invatarea limbii engleze este o povara si chiar de a-l face sa gandeasca in engleza. Pentru asta, invatarea englezei trebuie sa inceapa inca din momentul in care copilul incepe sa vorbeasca.

Aceleasi sfaturi pot fi aplicate, fara probleme si pentru invatarea altor limbi, cum ar fi francza sau germana. Atunci cand este mic, copilul are cele mai multe sanse sa invete o limba straina, asdar, nu pierde ocazia!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *