Cum îl poți ajuta pe cel mic să învețe limba engleză ca un nativ

Limba engleză nu mai este de multă vreme un simplu moft. Societatea în care trăim comunică în limba engleză și faptul că suntem într-un proces de globalizare face limba lui Shakespear să fie de-a dreptul obligatorie.

Pentru un adult, învățarea limbii poate să fie destul de dificilă iar învățarea ei într-un mod cât mai natural, fără accent și fără greșeli este aproape imposibilă. Un copil, în schimb, poate să perceapă limba engleză ca pe o a doua limbă maternă și o poate vorbi cât se poate de natural.

Pentru asta însă, trebuie să se respecte o serie de reguli, iar regulile sunt destinate părinților, nu copiilor.

Cum îl poți ajuta pe cel mic să învețe limba engleză ca un nativ?

În primul rând este bine să cauți cursuri de engleză pentru copii care să fie predate de nativi. În felul acesta cel mic va comunica cu o persoană care vorbește perfect și va prelua inclusiv micile nuanțe de accent.

De asemenea, trebuie să te ocupi intens de cel mic și să vorbești cu el în engleză ori de câte ori ai ocazia. Nu îl forța să învețe, însă asigură-te că îi oferi un mediu relaxat și că acesta percepe întregul proces ca pe o joacă. Specialiștii de la Cambridge oferă câteva sfaturi utile în acest sens:

  • Adaptează-te vârstei. Ține cont de vârsta celui mic și încearcă să te adaptezi, folosind exact jocurile sau jucăriile pe care le apreciază în acel moment al vieții.
  • Învață cântecele și poezii. Cel mai simplu mod pentru a-l face pe un copil să învețe engleză este prin cântecele și poezii. Această metodă este ideală mai ales la vârsta de 5-12 ani.
  • Încurajează-l. Încurajărule sunt cât se poate de importante. Chiar și atunci când face o greșeală este bine să îl încurajezi. Dacă îl critici, procesul de învățare poate să fie întrerupt.
  • Alege un profesor pregătit. Așa cum am amintit, este bine să existe un profesor care să vorbească limba engleză nativ. Alege acel profesor care are cât mai multe materiale, se descurcă foarte bine să comunice cu copilul, atât în engleză cât și în română și are pregătire pedagogică necesară. În felul acesta vei putea să ai un copil care știe la perfecție engleza și o vorbește în paralel cu româna, ori de câte ori are ocazia.