Limba engleză nu mai este de multă vreme un simplu moft. Societatea în care trăim comunică în limba engleză și faptul că suntem într-un proces de globalizare face limba lui Shakespear să fie de-a dreptul obligatorie.

Pentru un adult, învățarea limbii poate să fie destul de dificilă iar învățarea ei într-un mod cât mai natural, fără accent și fără greșeli este aproape imposibilă. Un copil, în schimb, poate să perceapă limba engleză ca pe o a doua limbă maternă și o poate vorbi cât se poate de natural.

Pentru asta însă, trebuie să se respecte o serie de reguli, iar regulile sunt destinate părinților, nu copiilor.

Cum îl poți ajuta pe cel mic să învețe limba engleză ca un nativ?

În primul rând este bine să cauți cursuri de engleză pentru copii care să fie predate de nativi. În felul acesta cel mic va comunica cu o persoană care vorbește perfect și va prelua inclusiv micile nuanțe de accent.

De asemenea, trebuie să te ocupi intens de cel mic și să vorbești cu el în engleză ori de câte ori ai ocazia. Nu îl forța să învețe, însă asigură-te că îi oferi un mediu relaxat și că acesta percepe întregul proces ca pe o joacă. Specialiștii de la Cambridge oferă câteva sfaturi utile în acest sens:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *