Care sunt secretele pentru a promova examenele Cambridge?

Examenele Cambridge sunt extrem de importante pentru cei care doresc sa se asigure ca au competente foarte bune in comunicarea in limba lui Shakespear si doresc sa se pregateasca pentru un job intr-o tara in care se vorbeste aceasta limba.

Din fericire, probele nu sunt foarte grele pentru cei bine pregatiti, nici atunci cand vine vorba despre proba scrisa, nici atunci cand vine vorba despre cea vorbita.

Care sunt secretele pentru a promova cu brio examenele?

Daca vrei sa promovezi si vrei sa o faci cu o nota cat mai mare, in momentul in care intri in sala de examen trebuie sa respecti o serie de reguli:

  • Un time management cat mai bun. Examenul este destul de stufos, asadar, este indicat sa te focusezi foarte mult pe ideea de time management. In procesul de pregatire examen Cambridge trebuie sa tii cont si de timp. Vei gasi structura examenelor si vei putea sa simulezi inca de acasa modul de desfasurare.
  • Vorbeste doar engleza. In momentul in care dai examenul Cambridge vorbeste doar engleza cu toata lumea, mai ales in timpul testului de speaking. Daca se intampla sa faci o greseala si iti dai seama de ea, corecteaza-te imediat.
  • Rezolva prima data testele pe care le stii cel mai bine. Orice persoana prefera anumite teste in detrimentul altora. Incearca sa rezolvi testele care ti se potrivesc cel mai bine si pe care esti 100% convins ca le rezolvi corect, lasandu-le pe celelalte la urma.
  • Simplitatea este, de cele mai multe ori, cheia succesului. Nu incerca sa dezvolti idei complexe, cu cuvinte pe care nu le cunosti foarte bine. Mai bine sa dezvolti o idee simpla, fara greseli, decat una complicata in care sa se strecoare greseli.
  • Mergi pregatit. Este bine sa ai la tine pix, creion, radiera, buletin si sa ajungi la locul in care se desfasoara examenul cu minim 30 de minute inainte, in asa fel incat sa ai garantia ca nu intarzii. De asemenea, in timpul examenului trebuie sa fie oprit orice dispozitiv electronic.

Engleza este o limba ce devine, pe zi ce trece, universala. Stiind engleza te poti descurca oriunde in lume, iar examenele Cambridge nu fac altceva decat sa confirme acest lucru. Atata vreme cat te asiguri ca ai un profesor bun, de preferat care vorbeste engleza nativ, nu ar trebui sa iti faci probleme nici in ceea ce priveste examenul, nici in ceea ce priveste modul in care te vei descurca in viata de zi cu zi, atunci cand va trebui sa vorbesti engleza.