Engleza este o limba care a devenit atat de folosita incat desi Marea Britanie se pregateste sa plece din UE, in Parlamentul European majoritatea parlamentarilor se inteleg in limba lui Shakespear. Daca vrei sa calatoresti sau sa iti extinzi orizoturile in ceea ce priveste locul de munca, trebuie sa stii engleza.

Multi isi inchipuie ca odata ce au ajuns la o anumita varsta nu vor mai putea sa invete aceasta limba, in conditiil in care gasesc doar cursuri engleza copii Bucuresti. Din fericire, popularitatea limbii a dus la o multime de oportunitati prin care oricine poate sa o invete. Iata doar cateva dintre ele.

5 modalitati prin care poti invata engleza

1. Cursurile clasice de engleza. Exista numerosi profesori care predau cursuri de engleza inclusiv pentru adulti. Poti opta pentru cursuri de grup sau pentru cursuri sub forma de meditatii, in care profesorul sa iti acorde atentie maxima. Un curs este doar un prim pas, care iti poate pune bazele limbii engleze, insa poti continua cu o multime de alte variante.

2. Diverse aplicatii. Cu siguranta ai un smartphone pe care poti descarca aplicatii de pe Google Play sau de pe Apple Store. Printre milioanele de aplicatii ce pot fi descarcate exista si aplicatii care te invata engleza. Prin aplicatii poti invata cuvinte, reguli si propozitii noi. De asemenea, exista si aplicatii prin care poti intra in contact cu diverse alt persoane pentru comunicare.

3. Jocuri video. Vrei sa inveti engleza jucandu-te? Nicio problema. Daca alegi jocurile video potrivite poti sa inveti foarte multe cuvinte si expresii. Multe dintre jocurile video presupun comunicarea cu alti jucatori din toata lumea. De foarte multe ori se leaga adevarate prietenii intre jucatori iar comunicarea se face, evident, in engleza.

4. Calatorii. Cea mai placuta modalitate de a invata limba engleza este prin calatorii. Daca vrei sa inveti sa vorbesti ca un nativ, calatoreste in Marea Britanie si intra in vorba cu cat mai multi englezi. Inceputul este greu, insa daca perseverezi si te folosesti si de aplicatii, vei invata extrem de repede.

5. Filme si carti. Nu in ultimul rand, poti invata engleza uitandu-te la filme si citind carti. Daca citesti iti poti dezvolta extrem de rapid vocabularul. Stai mereu cu un dictionar langa tine si citeste cat mai multe carti, din cat mai multe domenii. Vei descoperi rezultate incredibile.

Nu trebuie sa fii o persoana talentata in invatarea limbilor straine pentru a invata engleza. Este o limba relativ simpla, iar faptul ca este prezenta peste tot te ajuta. Ai nevoie doar de perseverenta si ajutorul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *