Întrebări frecvente

Puteți să-mi spuneți mai multe despre Native English School?

Native English School este exact ceea ce îi sugerează și numele: un loc în care copiii, adolescenții și adulții pot învăța limba engleză de la profesori nativi.

Cursurile au loc într-o clasă virtuală, unde fiecare student se poate cufunda întru totul în învățarea limbii engleze, cu ajutorul unor lecții antrenante, active și incitante, pline de cântece distractive, jocuri și activități legate de gramatică. Fiecare plan de lecție este creat special pentru nivelul de învățare al studentului, astfel încât să-și poată însuși cât mai multe cunoștințe de limbă engleză în cel mai scurt timp, în timp ce învață să pronunțe și să vorbească limba engleză de la un profesor nativ!

Toți profesorii noștri au accent britanic sau american, minimum 2 ani de experiență la catedră și dețin una sau mai multe diplome sau atestate recunoscute internaționale, precum CELTA, TEFL, TESOL, TKT.

Va fi greu de învățat engleză dacă profesorul nu vorbește limba mea maternă?

Când îi învățăm pe copii să vorbească în limba noastră maternă, nu ne împiedicăm de reguli și explicații gramaticale, le vorbim natural, pur și simplu, astfel încât ei învață limba fără efort, citindu-ne limbajul corpului, gesturile și expresiile faciale atunci când comunicăm.

Native English School folosește aceeași metodă pentru a învăța elevii limba engleză. Programul nostru personalizat folosește materiale didactice, jocuri și activități a căror eficiență a fost dovedită de-a lungul timpului  astfel încât elevii să învețe engleza rapid și cu ușurință. Acest stil de învățare nu presupune reguli și explicații gramaticale greoaie. Limba engleză este învățată cu ajutorul comunicării și a răspunsurilor fizice care sunt ușor de înțeles și pot fi folosite imediat!

Care sunt metodele și materialele pe care le folosiți pentru a preda limba engleză?

Pe lângă pregătirea cursanțior pentru examenele Cambridge Starters, Movers și Flyers, KET, PET și altele, folosind materiale de la Oxford University Press, National Geographic și Cambridge, Native English School folosește și software de ultimă generație, precum cel de învățare National Geographic cu Ted Talks (ajutându-l pe fiecare cursant să își găsească vocea în limba engleză) Jolly Phonis și Genki English (un model de predare TEFL care a fost prezentat la TEDx, studiat la Universitatea Harvard și susținut de Consiliul Britanic). Scopul este de a ne asigura că elevii noștri din întreaga lume au încredere în a reține noi cuvinte și a învăța limba engleză în cel mai rapid mod!

Cât de repede pot să mă aștept să vorbesc limba engleză?

Dacă copilul este la nivel de începător, veți observa că va începe să comunice în primele 1-5 sesiuni (în funcție de caracterul copilului), cu îmbunătățiri notabile după 1-3 luni și îmbunătățiri semnificative după aproximativ 5 luni de lecții (cu două ore pe săptămână).
Pe măsură ce copilul avansează în programul nostru, se va trece de la concentrarea pe abilități de ascultare și vorbire la a fi capabil să se prezinte, să cunoască o gamă largă de cuvinte adecvate vârstei sale, să răspundă la întrebări și să folosească fraze, să citească, să scrie și să exprime păreri în engleză. Toate acestea au scopul de a vă pregăti copilul pentru examenele Cambridge Starters, Movers, Flyers și pentru întreaga lume.

În cazul adulților, de obicei acest proces este mai rapid.

Voi primi feedback despre progresul meu?

Profesorii noștri vă vor oferi feedback cu privire la aventura lingvistică a copilului dumneavoastră la finalul fiecărui curs completat.

În cazul adulților, acest feedback va avea loc în timpul cursului.

Sunt necesare competențe anterioare în engleză pentru a mă inscrie în program?

În program se poate înscrie oricine are mai mult de trei ani. Nu este nevoie să aibă cunoștințe anterioare de limbă engleză.

Părinții pot fi alături de copii în timpul lecțiilor?

Da, este posibil să participați la cursuri, dar doar ca observator. Cu toate acestea, este recomandat să aveți încredere în profesorii noștri în a vă îndruma copilul în procesul educațional fără dumneavoastră. Din experiența noastră, am aflat că elevii se relaxează și muncesc mai bine atunci când mama sau tata nu sunt în preajmă pentru a-i urmări cum se descurcă. Atunci pot deveni agitați și se vor teme să răspundă de frică să nu facă vreo greșeală!

Cum îmi dau seama ce program este potrivit pentru nivelul meu de engleză?

Nivelul de cunoștințe al fiecărui elev va fi stabilit de profesor în timpul primei evaluări.

Copilul meu poate primi lecții în privat?

Nu. Toate lecțiile noastre sunt sesiuni de grup de maximum 6 – 8 studenți cu același nivel de aptitudini. Din experiența noastră am constatat că studenții lucrează mai bine în grup, deoarece se împrietenesc cu colegii lor și sunt mult mai activi într-un mediu distractiv și dinamic, unde profesorul poate face activități de învățare individuală și de grup după necesități.

Cine sunt profesorii de la Native English School?

Toți profesorii noștri au limba engleză ca limbă maternă, cu minim doi ani de experiență la catedră, cu una sau mai multe diplome și atestate recunoscute internațional, precum CELTA, TEFL, TESOL, TKT.

Profesorii noștri vorbesc cu accent britanic sau american și, pentru a se ține la curent cu cele mai noi metode și materiale de predare, participă regulat la cursuri de formare profesională.

Pot să vorbesc direct cu profesorul despre evoluția copilului meu?

Dacă aveți o întrebare specifică am prefera să ne trimiteți o întrebare prin email, iar profesorul poate reveni acolo. Astfel ne asigurăm că timpul destinat lecțiilor nu este scurtat din cauza discuțiilor dintre părinte și profesor.

În cazul în care materialul didactic primit de copilul dumneavoastră este prea dificil sau prea ușor, administratorul nostru vă va contacta și vă va oferi recomandările profesorului cu privire la schimbarea nivelului sau la sarcinile suplimentare pe care le puteți face împreună cu copilul pentru a-l ajuta la consolidarea cunoștințelor.

Câte programe/ niveluri sunt la Native English School?

În momentul de față oferim câteva programe/ niveluri dintre care puteți alege:

PENTRU COPII:

Începutul călătoriei în universul limbii:

Nivelul 1 – Genki English pentru preșcolari – cursuri de 45 de minute (axate pe vorbire și ascultare): 3-4 ani

Nivelul 2 – Curs intensiv Jolly Phonics/ Genki Phonics – cursuri de 45 de minte sau de o oră (axat pe învățarea cititului și a scrierii): 4-7 ani

Nivelul 3 – Genki English – PRE A1 – PRE A2 (concentrat pe vorbire și ascultare cu unele abilități de citire, scriere și fonică): 5-9 ani

 Pregătirea pentru examene: 

Nivelul 4 – Cambridge Starters (PRE – A1): 7-9 ani

Nivelul 5 – Cambridge Intensive Exam Preparation – Get Ready for Starters (Pre-A1): 7-9 ani

Nivelul 6 – Cambridge Movers (A1) 9-12 ani

Nivelul 7 – Cambridge Intensive Exam Preparation – Get Ready for Movers (A1): 9-12 ani

Level 8 – Cambridge Flyers (A2): 12-15 ani

Level 9 – Cambridge Intensive Exam Preparation Flyers (A2): 12-15 ani

Nivelul10 – Cambridge KET Exam Preparation 12 – 18 ani

Nivelul11 – Cambridge PET Exam Preparation 12 – 18 ani

Din sala de clasă și dincolo de ea:

Nivelul12 – Ted Talks Pre-Intermediate (A2) 12 – 18 ani

Nivelul13 – Ted Talks Intermediate (A2) 12 – 18 ani

Nivelul14 – Ted Talks Upper- Intermediate (B1) 12 – 18 ani

Nivelul15 – Ted Talks Advanced (B2) 12 – 18 ani

PENTRU ADULȚI:

Începutul aventurii dumneavoastră:

Nivelul1 – National Geographic Life – Începători

Nivelul2 – National Geographic Life –De bază

Nivelul3 – National Geographic Life – Pre-intermediar

Nivelul4 – National Geographic Life – Intermediar

Nivelul5 – National Geographic Life –Intermediar superior

Nivelul6 – National Geographic Life – Avansat

Din sala de clasă și dincolo de ea:

Nivelul7 – Ted Talks Pre-intermediar (A2)

Nivelul8 – Ted Talks Intermediar (A2)

Nivelul9 – Ted Talks Intermediar superior

Nivelul10 – Ted Talks Avansat (B2)

Este posibil să înveți doar vorbind, fără să scrii și să citești?

Da. Pe măsură ce copilul dumneavoastră înaintează în parcurgerea programului nostru, va trece de la concentrarea pe abilități de ascultare și vorbire la a fi capabil să se prezinte, să cunoască cât mai multe cuvinte adecvate vârstei sale, să răspundă la întrebări și să folosească fraze, să citească, să scrie și să exprime în engleză păreri potrivite vârstei. Toate acestea au scopul de a-ți pregăti copilul pentru examenele Cambridge Starters, Moveers, Flyers, KET, PET și pentru experienţe viitoare.

Emiteți vreun certificat?

Da, la finalul fiecărui nivel putem, la cerere să emitem propriul Certificat de performanță.

Pot afla și/ sau alege în avans profesorul?

Nu este posibil să alegeți profesorul. Un profesor va fi desemnat pentru dumneavoastră sau pentru copilului dumneavoastră în funcție de nivelul de competență și de intervalul de timp disponibil. Cu toate acestea, puteți găsi prezentări, fotografii și biografii ale profesorilor Native English School pe site-ul nostru.

Nu vorbesc engleza. Cum pot comunica cu profesorul?

Nu vă faceți griji. Metoda noastră ne permite să predăm fără a folosi limba maternă și nu trebuie să comunicați direct cu profesorul. Puteți asista la lecție, dar numai ca observator. Dacă mai aveți întrebări, puteți să-i trimiteți un e-mail administratorului nostru care vă va răspunde. Vă rugăm să rețineți că este posibil ca pentru răspunsurile profesorilor noștri să se folosească traducerea automată oferită de Google translate.

Cât durează o lecție?

Durata fiecărei lecții este cuprinsă între 45 de minute și o oră, în funcție de vârsta elevului.

Câte lecții recomandați pe săptămână?

Sunt necesare cel puțin două lecții pe săptămână când vă înscrieți la Native English School, deoarece acesta este numărul minim recomandat pentru a obține rezultatele vizibile. Evident, vă puteți înscrie pentru mai multe ore pe săptămână, iar dacă doriți acest lucru, vă putem sfătui asupra cursurilor pe care le puteți urma în paralel.

Dați teme pentru acasă?

Nu ne place să dăm des teme pentru acasă, deoarece preferăm ca aventura de învățare a copilului alături de noi să ia o formă distractivă și discretă. Se poate ca uneori să dăm ca sarcină descărcarea sau imprimarea unor fișe, pentru a ușura consolidarea cunoștințelor în afara orelor de curs sau putem da tinerilor învățăcei provocări distractive pentru făcut acasă și cu care să se prezinte la lecțiile următoare.

Cum mă pot înscrie pentru o primă evaluare?

Pur și simplu completați formularul de înscriere pentru a fi contactat și o dată achitată valoarea, veți fi programat la evaluarea inițială.

Cum pot anula sau amâna lecția mea de evaluare?

Puteți anula sau amâna o sesiune de evaluare printr-un e-mail către administratorul nostru. Vă rugăm să rețineți că anularea sau amânarea se poate face o singură dată. A doua oară, contrvaloarea evaluării inițiale este non-rambursabilă.

Putem să solicităm schimbarea profesorului dacă nu ne place?

Da, este posibil, dar vă vom ruga să vă justificați cererea astfel încât să putem găsi un profesor cât mai potrivit cerinţelor dumneavoastră.

Pot solicita ca lecția de evaluare să fie coordonată de un anumit profesor?

Nu. Nu avem deocamdată această opțiune. Profesorul este desemnat automat din rândul celor disponibili la momentul pe care îl preferați pentru evaluare.

Este posibil să schimbați săptămânal orarul lecțiilor?

Nu, veți fi repartizat unui grup fix și la o oră fixă, aceleași în fiecare săptămână, astfel încât nu este posibil să schimbați orele la fiecare lecție. Cu toate acestea, în cazul în care nu mai puteți participa la ora programată, putem căuta să vă mutați într-o grupă, ce va funcţiona după un alt orar.

Este posibil să primim banii înapoi dacă am ratat o lecție?

Nu. Plata se face în avans pentru un set de lecții, iar tariful cursurilor ratate nu este rambursat. Această politică ne permite să păstrăm un tarif scăzut pentru toți cursanții noștri și oferă un nivel de implicare a dumneavoastră și a copilului față de profesor și de dinamica grupului.

Plecăm în vacanță. Voi primi înapoi suma plătită pentru orele din această perioadă?

Nu. Grupele sunt programate la aceeași oră, cu aceeași colegi și cu același profesor în fiecare săptămână. Pentru a vă păstra locul în grupă este necesară plata. Dacă doriți, puteți suspenda lecțiile până în momentul în care reveniți, dar este necesar să luați legătura cu noi din timp.În acest caz, soldul contului dumneavoastră va fi înghețat până reveniți, dar nu putem garanta același profesor, același orar sau aceiași colegi.

În ce situații pot primi o rambursare pentru lecțiile la care copilul a lipsit și nu am putut anunța cu mai puțin de 24 de ore înainte de curs?

În cazul în care lecția nu a fost ținută din motive care nu țin de dumneavoastră (pană de energie electrică, de internet etc. sau în cazul unei boli a copilului, trebuie să ne trimiteți o adeverință medicală de la medicul de familie sau o confirmare scrisă de la furnizorul dumneavoastră de servicii că nu au putut oferi o conexiune stabilă etc.). Dacă ne furnizați confirmarea prin e-mail în termen de șapte zile, lecția va fi din nou creditată.

Am primit un mesaj text cu anularea unei lecții/ înlocuirea unui profesor. De ce?

Ar putea fi mai multe motive posibile. Poate fi legat de faptul că plata în avans a lecțiilor nu a fost făcută de dumneavoastră sau de o schimbare în programul profesorului, din cauza unei boli sau a unui concediu. Vă rog să rețineți că în această situaţie lecția nu va fi anulată, ci, în măsura posibilităților, va fi ținută de un profesor suplinitor.

Rețineți că orice lecție anulată de profesor sau de Native English School va fi creditată în contul dumneavoastră.

Cum achit lecțiile?

După evaluarea inițială, veți fi consiliat în privința unei grupe adecvate și a unui interval orar. Dacă sunteți de acord, veți primi un email cu factura pentru prima lună, care se plateste in avans. Acolo veți avea un link către platforma noastră de plată online, pentru plata avansului. Acest proces se repeta de la luna la luna.

Când ar trebui să plătesc lecțiile?

Plata este necesară înainte de începerea lecțiilor, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea următoarei lecții sau aceasta va fi anulată.

Câte lecții pot cumpăra?

Lecțiile pot fi cumpărate în fiecare lună, calculate în funcție de luna calendaristică, câte 2 lecții pe săptămână.

Am cumpărat un pachet de opt lecții. Cât de repede trebuie să le folosesc înainte de a expira?

Pachetul funcționează pe o perioadă de o lună – două lecții pe săptămână, după care pachetul de lecții expiră.

Pot primi o rambursare dacă decid să nu continui lecțiile după ce am cumpărat un pachet?

Nu. Puteți lua o vacanță de plată de două săptămâni odată la fiecare trei luni, dacă anunțați acest lucru din timp. De asemenea, puteți suspenda lecțiile pentru o perioadă nedeterminată, iar plata dumneavoastră va fi pusă în așteptare până când creditele dumneavoastră vor putea fi reutilizate. Dacă vă hotărâți că nu mai doriți să urmați cursurile noastre, atunci aveți și opțiunea de a le transfera unui prieten.

Am cumpărat un pachet de lecții, iar lista de prețuri a fost modificată. Va fi redus/ crescut numărul de lecții?

Nu.

Vreau să îmi transfer creditele unui prieten. Este posibil?

Dacă vă hotărâți că nu mai doriți să urmați cursurile noastre, atunci aveți și opțiunea de a le transfera unui prieten.

Acordați reduceri la achiziționarea unui set cu număr mare de lecții?

Nu

Se poate plăti în rate?

Din păcate nu acceptăm plata în rate. Lecțiile sunt susținute cu plata în avans și sunt anulate automat cu 24 de ore înainte de începerea lecției, dacă nu s-a efectuat plata integrală.

Acordați reduceri dacă înscriem mai mulți copii?

Nu.

Ce echipament electronic este necesar pentru lecții?

Vei avea nevoie de:

 • un laptop sau computer cu webcam;
 • sistem de operare Windows 7+ sau MacOSX 10.10+;
 • browserul Google Chrome, care poate fi descărcat gratis de aici: http://chrome.google.com/;
 • imprimantă (de dorit);
 • conexiune la internet stabilă;
 • căști cu microfon (opțional).

Recomandări:

 • vă recomandăm insistent să vă conectați la Clasa Virtuală cu 5 minute înaintea de începerea lecției pentru a efectua un test al camerei, microfonului și conexiunii la Internet;
 • încercați împreună cu copilul să utilizați mouse-ul/ touchpadul folosind butonul „Annotation” din Sala Virtuală. Acest lucru îi va permite să deseneze și să ducă la îndeplinire sarcinile date de profesor;
 • oferiți-i copilului un spațiu liniștit și retras, fără jucării și alte lucruri care-i pot distrage atenția, pentru a-l ajuta să se concentreze;
 • puneți la dispoziția copilului o sticlă cu apă în cazul în care i se face sete în timpul clasei.
 • creion, hârtie și caiet de exerciții dacă este cazul.

Putem să folosim o tabletă sau un telefon?

Puteți studia folosind o tabletă sau un telefon cu sistem de operare Android sau Apple, însă nu vă putem garanta disponibilitatea și calitatea lecției pe un dispozitiv portabil, având în vedere că ecranele sunt destul de mici.

Nu mă pot conecta. Ce ar trebui să fac?

 • Verificați conexiunea la Internet.
 • Verificați browserul. Recomandarea noastră este Google Chrome.
 • Verificați dacă sunt conectate căștile și microfonul.
 • În timpul lecției aveți grijă ca nimeni altcineva să fie conectat la Wi-Fi, deoarece acest lucru ar putea încetini transmisia.
 • Reporniți computerul. (Poate că Windows nu și-a instalat toate actualizările).
 • Pentru o conexiune mai bună, folosiți o legătură prin cablu între router și laptop/ computer.